Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Többnyire szárazak, illetve hómentesek az autópályák

Többnyire szárazak, vagy felszáradóban vannak az autópályák a Dunántúlon, a keleti országrészben pedig hómentesek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délutáni összesítése szerint; már csak Körmend térségében szállingózik a hó, másutt nincs csapadék.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Közleményük szerint az M0-ás és az M2-es autóút, valamint az M3-as, M30-as, M35-ös, valamint az M5-ös és az M43-as autópálya hómentes, általában a kiszórt olvasztóanyagok hatására nedves burkolatú.

A Dunántúlon a főutak már többnyire szárazak, csak Fertőszentmiklós, Szombathely, Vasvár, Körmend, Lenti és Kaposvár környékén, továbbá helyenként Baranya és Tolna megyében nedvesek. Nagyatád térségében hókásás főúti szakaszok előfordulnak, Keszthely térségében pedig még jégbordás szakaszokra is számítani kell a rendkívül hideg időjárás miatt.

A főutakon a Dunától keletre eső területeken tovább javultak az útállapotok: általában vizes vagy nedves a burkolat, hókásás szakaszokra Kiskunhalas, hóbordás területekre Baja, míg latyakos főutakra Hódmezővásárhely és Debrecen térségében lehet számítani.

A mellékutakon a Dunántúl nyugati és déli területein inkább letaposott havas, jég- vagy hóbordás, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben inkább latyakos, néhol hóbordás, a Tiszántúlon pedig havas, hókásás vagy letaposott havas szakaszok a jellemzőbbek.

Forrás: MTI  (bne \ bpt)
.

(Ezt a cikket 202 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .