Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Több megyében vizesek, nedvesek, néhol havasak az utak

Országszerte több megyében vizesek, nedvesek a fő- és mellékutak, Kaposvár környékén az alsóbbrendű utakon havas szakaszokra is számítani kell. Az autópályák jól járhatóak – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn kora este az MTI-vel.

Behavazott mecseki útszakasz Pécsen 2013. november 25-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
Behavazott mecseki útszakasz Pécsen 2013. november 25-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Közleményükben azt írták: Kaposvár, Pécs, Mohács, illetve Solt, Kiskőrös és Baja térségében havazik. Szállingózik a hó Somogy és Tolna megyében, valamint Kecskemét környékén, Hódmezővásárhelynél havas esőre kell számítani.

Az Útinform szolgálatának este fél 6-os összesítése alapján Zala, Somogy, Veszprém, Tolna és Baranya, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében vizes, nedves a fő- és mellékutak burkolata. Kaposvár környékén az alsóbbrendű utakon havas szakaszokra is számítani kell.

Az autópályák jól járhatóak, többnyire vizesek, nedvesek, néhol felszáradóban vannak.

A látótávolság kielégítő, néhány helyen párás a levegő. Solt és Kiskőrös környezetében közepes (100-300 méter közötti) a belátható útszakasz. A Dunántúlon és az észak-keleti országrészben erős széllökések lassítják a haladást – írta a közút, hozzátéve: viharos erejű a szél Szombathely, Győr, Veszprém és Sárvár térségében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén az éjszakai órákban is kettes készültség lesz érvényben, szükség esetén bármikor bevethetőek lesznek a munkagépek és a szakemberek is – hangsúlyozták.

A közútkezelő továbbra is fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Azt kéri, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, elérhetőségeik megtalálhatók a www.utinform.hu oldalon.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 194 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .