Gazdaság Hírek Közút

Zalában 18 kilométernyi utat újítanak fel

Zala megyében több mint 18 kilométernyi alsóbbrendű utat újítanak fel mintegy 1,8 milliárd forintos ráfordítással, a munkálatok az időjárástól függően még az idén megkezdődnek – közölte a Zala Megyei Önkormányzat elnöke pénteken Letenyén.

Illusztráció
Illusztráció

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) megyei útügyi biztosként a Letenye és Egyeduta közötti út 2,6 kilométeres felújított szakaszának átadásán beszélt arról, hogy a várhatóan már novemberben induló munkálatok során két rétegben új aszfalterősítést kapnak az utak. A dél-zalai térségben a Letenye-Bázakerettye, a Becsehely-Bak, a Nagykanizsa-Molnári, valamint a Bak-Páka közötti összekötő utak több szakaszán végzik majd el a burkolaterősítést.

A Letenye és Murakeresztúr közötti összekötő út Egyedutáig felújított 2,6 kilométeres szakaszáról Manninger Jenő elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult munkálatok 570 millió forintba kerültek. Az útburkolat szélesítésén és megerősítésén kívül a belterületi szakaszokon vízelvezető árkokat és buszöblöket építettek ki, rendezték az árkokat és a padkákat, valamint tartós útburkolati jeleket festettek fel.

Forrás: MTI  (blb \ gtr \ gry)
.

(Ezt a cikket 159 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .