2013-ban több mint 108 kilométernyi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mellékút újul meg csaknem 10,44 milliárd forintból

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel európai uniós forrásból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében összesen 10,44 milliárd forintos támogatásból 108,48 kilométernyi erősen leromlott állapotú mellékutat újít fel 2013-ban a közútkezelő.

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból Az országos programon belül a legtöbb útszakasz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében újul meg. Ez azt jelenti, hogy idén 10,44 milliárd forint értékben 108,48 kilométernyi út rekonstrukciójára van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az egyes útszakaszoknál a teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a leszálló peronok felújítását és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

A program keretein belül 2013 év végéig megújul a Mátészalka-Vállaj összekötő út 21, a Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő út 15,9, a Jánkmajtis-Gacsály összekötő út 11,6, a Paszab-Tiszabercel-Nyírbogdány összekötő út 22,4, a Gacsály-Csegöld összekötő út 6,5, a Demecser-Székely összekötő út 5,3, az Ajak-Kisvárda-Záhony összekötő út 9, a Nyíregyháza-Nyírbátor összekötő út 5,9, Nagyhódos-országhatár bekötő út 2 és a Porcsalma-Tyukod összekötő út 4,5 kilométeres szakasza és várhatóan megkezdődik a fülpösdaróci bekötőút felújítása is 4,2 kilométeres szakaszon.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is mérhető rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében felújított útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárásokat követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind a társaság, mind a Regionális Fejlesztési Ügynökségek által.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?