Határinfó Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Havazás – A záhonyi határállomáson négy órát várakoznak a kamionok

Négyórás várakozás alakult ki a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson péntek délre a teherforgalomban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

Kamionok várakozása. - Korábbi felvétel. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Kamionok várakozása. – Korábbi felvétel. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Berki Bianka elmondta, hogy a havazás miatt a határállomáson egy időben szünetelt a forgalom, így összetorlódtak a teherautók.
Hozzátette: az ukrán hatóságok mostanra a beléptetést újraindították, de a torlódás következtében jelenleg négyórás várakozásra kell számítaniuk a kamionsofőröknek.

A szóvivőhelyettes beszámolt arról is, hogy a rendőrség segíti a katasztrófavédelmi szervezetet a havazás miatt kialakult veszélyes helyzetek elhárításában. A vezetékszakadások okozta áramszünet által érintett településeken fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak.

A rendőrök éjjel részt vettek a hóban rekedt járművek és emberek mentésében, és takarót is osztottak a hidegben. Tiszavasvári környékén pedig meleg teát vittek a hófúvásban veszteglő buszok vezetőinek.

A rendőrök jelenleg fokozatosan ellenőrzik a hófúvások által leginkább veszélyeztetett szabolcsi utak forgalmát. A Nyíregyháza és Tokaj közötti 38-as számú főúton a kamionok forgalmát is korlátozzák, hogy ne alakulhasson ki jármű okozta akadály.

A szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság adatai szerint a péntekre virradó éjjeli, valamint az azt követő mentésben 150 rendőr 61 járművel vett részt. Segítettek a polgárőrök is, negyvenen, 20 kocsival.

Forrás: MTI  (bbag \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 205 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .