Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Közútkezelő: az éjszaka lehetőleg senki se induljon útnak Vas megyében

A megfeszített munka ellenére továbbra is hófúvások és jégbordás utak nehezítik a közlekedést, ezért a közút kezelője arra kéri a járművezetőket, hogy az éjszakai órákban lehetőség szerint senki ne induljon útnak Vas megyében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerda este az MTI-vel.

Hótoló munkagépek dolgoznak a Székesfehérvárt elkerülő úton 2013. január 17-én. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint a nyugati megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Korábbi felvétel – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint szakembereik az éjszakai és a hajnali órákban is folyamatosan dolgoznak. Vas megyében 13 alsóbbrendű út jelenleg is le van zárva hófúvások miatt, megközelíthetetlen település azonban nincs – tette hozzá.

Elmondása szerint szerdán nem a friss hó okozott gondot, hanem az, hogy az erős szél visszahordta a burkolatra az elmúlt napokban az utak mellett felhalmozott havat.

Forrás: MTI  (bcsp \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 205 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .