Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Idén két új pálya a Kamion Európa-bajnokság versenynaptárában

Kiss Norbi mindkét új pályán vezetett már, viszont három régi helyszínen még nem

Az FIA Kamion Európa-bajnokság  2013-as versenynaptárban két új pályát fedezhetünk fel, a távoli, spanyolországi Navarrát és a közelebbi ausztriai A1 ringet.

A spanyol pálya több, mint 2000 kilométerre van hazánktól, de mivel az előtte lévő futamot Törökországban rendezik, és egymást követő hétvégén van a két verseny, a csapatoknak 3000 kilométert kell majd utazniuk  négy nap alatt. Kiss Norbi a többi versenyzővel ellentétben már versenyzett a Navarrai pályán:

“A Navarrai pálya viszonylag lassú kanyarokkal van tűzdelve – mondja el tapasztalatait Norbi -, ami a pályarajzra nézve nem is tűnik fel, de a valóságban igen lassúak a kanyarok rajta. A szezon második felében már feküdtek nekünk is a lassabb kanyarok, úgyhogy jó lehet a pálya számunkra. A spanyol versenyzők már tavaly teszteltek rajta, így velük szemben nem lesz előny, hogy én már versenyeztem a pályán, de a többiekkel szemben talán számít majd valamit.

Az A1 ring Ausztriában található, ez lesz idén a hazánkhoz legközelebbi verseny, “mindössze” 400 km-re van Budapesttől, de Szombathelytől például csak 200 km-re, így az OXXO Energy Truck Race Team “hazai futamának” tekinti majd a július 6-7-ei versenyhétvégét:

” Az A1 ringen is mentem már, igaz, csak teszten, de ismerem a pályát – mondja Norbi -, viszont a Kamion Európa-bajnokság rövidebb szakaszt használ majd a pályából, így nagy előnyöm nem lesz. Ami szerintem a szezon egyik legjobb, leglátványosabb versenyét hozhatja, az pont a pálya rövidsége lesz, ugyanis míg a többi pályán másfél perc feletti köridők, és hosszabb egyenesek vannak, addig az A1 ringen szinte csak kanyarok lesznek, abból is majdnem mind jobbos kanyar, és a köridők egy perc alatt, vagy csak annak környékén várhatóak. Ez a pálya egyedi beállításokat igényel majd, ez lehet a kulcsa a jó szereplésnek,  a rövid körök pedig  izgalmassá teszik a futamokat, mert nem sok hely lesz előzni, illetve előnyt szerezni a többiekkel szemben. Személy szerint nagyon várom az ausztriai futamot, sok magyar szurkolót, és sok szponzorunkat várunk erre a versenyre, és szeretnénk nekik győzelemmel meghálálni, hogy mellettünk állnak, hogy nekünk szurkolnak!”

A két új pályát ismeri tehát Norbi, viszont Misanoban, Törökországban és a Nürburgringen még nem versenyzett a magyar pilóta, így ott neki kell majd gyorsan megtanulni a pályákat, hogy ne legyen hátrányban a többiekkel szemben, de ez eddig sem okozott gondot számára:

“Elég gyorsan meg tudom tanulni az új pályákat, így nem hiszem, hogy hátrányom lesz ezen a három helyszínen – mosolyodik el Norbi -. Szimulátoron gyakorlom a szezon összes pályáját, így a számomra újakat is, és a két szabadedzés elég lesz, hogy  megszokjam élőben is az aszfaltcsíkokat.”

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 261 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .