Balesetek Hírek Időjárás

Havazás – Csaknem száz közúti baleset helyszínén segítettek a tűzoltók tegnap estig

A havazás, illetve a hófúvások miatt csaknem száz közúti baleset helyszínén kellett csütörtökön beavatkozniuk a tűzoltóknak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök kora este az MTI-vel.

Kamionmentésre induló tűzoltók mellett halad el egy veszprémbe tartó autóbusz a  8-as számú főúton 2013. január 17-én. Az este kezdődött újabb havazás miatt a veszprémi körgyűrű több szakasza járhatatlan az elakadt kamionok miatt. A nagymennyiségű hó a városban is megneheziti a közlekedést.MTI Fotó: Nagy Lajos
Kamionmentésre induló tűzoltók mellett halad el egy Veszprémbe tartó autóbusz a 8-as számú főúton 2013. január 17-én. Az este kezdődött újabb havazás miatt a veszprémi körgyűrű több szakasza járhatatlan az elakadt kamionok miatt. A nagy mennyiségű hó a városban is megnehezíti a közlekedést.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Hajdu Márton azt mondta: a legtöbb riasztást Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyéből kapták. A havazás által a leginkább érintett megyékben több jármű is elakadt a hóban vagy árokba csúszott, de többször riasztották őket az úton keresztbe fordult buszok, illetve kamionok miatt is. Ezek többsége kisebb közúti baleset volt, de olyan esetek is történtek, amelyeknek sérültjei voltak. A Győr-Moson-Sopron megyében, az M15-ös úton bekövetkezett baleset, amelyben egy személyautó és egy teherautó ütközött, halálos áldozatot is követelt.

Hajdu Márton elmondta, hogy bár a közútkezelő folyamatosan takarította az utakat, az északnyugati területeken ezt a hófúvás nehezítette.
Az OKF továbbra is mindenkitől azt kéri, hogy folyamatosan figyelje a hatósági felhívásokat, az időjárás-jelentést, s tájékozódjon az útviszonyokról – tette hozzá.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy tűzoltóegységeiket csütörtökön kettő – a téli útviszonyok miatt történt – közlekedési balesethez riasztották. Pilisvörösvár térségében pedig az önkéntes tűzoltók munkájára is szükség volt a síkosságmentesítésben – tette hozzá.

Kiemelte továbbá, hogy igazgatóságuk műveletirányító ügyelete állandó kapcsolatot tart a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. diszpécserszolgálatával. E szervezetekkel, továbbá az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Budapest környéki közutak kezelőivel szerdán vezetői értekezletet is tartottak “az együttműködés és az információáramlás hatékonyságának további növelése érdekében”.

Forrás: MTI  (bkdi \ bám \ hgp)
.

(Ezt a cikket 280 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!