Hétvégi közlekedési prognózis (ORFK)

2012. november 17-én az ország több területén maradhat meg tartósan a köd, illetve a ködfelhőzet, csak kevés helyen bukkanhat elő rövid időre a nap. Csökken a hőmérséklet.

2012. november 18-tól borult, párás időre van kilátás +2 fok körüli reggelekkel, és +4 fok körüli nappalokkal. Ködszitálás bárhol előfordulhat.

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M0 autópálya:

– a 6-28. km szelvények között /régi szakaszon/ folyamatos és szakaszos forgalomterelésre, sávelhúzásra, le- és felhajtók lezárására, megnyitására, valamint sebességkorlátozásra, munkagépek mozgására  kell számítani.

– az állandó változások miatt, fokozottan figyeljék a közúti jelzéseket!

M31 autópálya:

– hídjavítás miatt 8 km hosszú szakaszon jól kitáblázott átterelésre és sebességkorlátozásra kell számítani.

403. számú főút:

– az út km-szerinti első kilométerénél a haladósáv zárva. A belső sávban 40 km/ó korlátozás van érvényben.

Az M1, M3 autópályákra hétvégi munkálatokat nem terveztek.

M5 autópálya:

– a bal pályán 83-82. km szelvényben a zajvédőfal építése miatt a leállósáv zárva (ez a forgalmat nem zavarja).

M7 autópálya:

Nagykanizsa felé a jobb pályán (a völgyhíd előtt) a 119-121. km szelvények között rézsűjavítás miatt 80 km/ó sebességkorlátozás van érvényben.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek. Figyeljék a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásokra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

 

Tájékoztató kamionosoknak:

Kamionstop: a hétvégén a 7,5 tonna megengedett össztömegű, és a veszélyes árut szállító közúti járművek szombaton  22 órától vasárnap  22 óráig nem közlekedhetnek.

A kamionstop idején a telephelyre „hazagurulni” is tilos!

Határátkelők forgalmát tekintve:

2012. november 16. és 2012. november 18. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul:

2012. november 4-től (vasárnap 00:00 órától) egészen 2013. március 1-jéig a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás Magyarországon nem vonatkozik a legalább EURO 3-as környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra. Ez lehetővé teszi a járművek folyamatos ki-és beléptetését, valamint elősegíti, hogy a közúti határátkelőhelyeken kevésbé alakulhassanak ki torlódások a teherforgalomban.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye határátkelőhelyein a pénteken esti órákban, valamint vasárnap 11-15 óra között legfeljebb 30 perc várakozási idő kialakulása várható a személyforgalomban.

Csongrád megye

Röszke és Nagylak közúti határátkelőhelyeken kisebb várakozással lehet számolni péntek este kilépő, valamint vasárnap este belépő irányban, melynek mértéke legfeljebb 30 perc lehet.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen vasárnap, a teherforgalomban – kilépő irányban – 20-23 óra között 60 perc várakozás alakulhat ki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen várható forgalomtorlódás a teherforgalomban folyamatosan kilépő irányban, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet. Záhony közúti határátkelőhelyen vasárnap, a késő esti óráktól kilépő irányban a mikrobuszok miatt 60 perc várakozással lehet számolni. A személyforgalomban szombaton és vasárnap belépő irányban legfeljebb 60 perc várakozási idő kialakulásával lehet számolni.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként továbbra is a 07.00-19.00 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, valamint a 08.00-16.00 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a NAV és a Rendőrség oldalán.

 

Figyelmeztetés

A korai sötétedés, a reggeli kései világosodás miatt a gyalogosok, kerékpárosok fokozottan figyeljenek láthatóságukra! Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (ruházat) viselése számukra kötelező.

Ne felejtsék: a kerékpárosoknak kötelező felszerelés a kerékpár-világítás!

 

Vezessenek óvatosabban, figyelmesebben, lassabban!

Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 308 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..