Hírek Közút

Négy kilométeren újult meg a gyúrói bekötőút Fejér megyében

Befejeződtek a gyúrói bekötőút összesen 4,1 kilométeres szakaszának felújítási munkái. A beruházás három hónap alatt valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg összesen 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrást fordíthat a projektgazda Magyar Közút útfelújításokra.

Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Juhász Csaba, Tordas polgármestere, valamint a projektgazda képviseletében Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója

A bekötőút felújítása magába foglalta Tordas teljes átkelési szakaszát, majd utána Gyúró belterületi határáig, külterületen vezetett tovább. A felújított útszakasz teljes 4,1 kilométeres hosszán a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium a burkolat felújítása mellett a burkolt útcsatlakozások átépítéséről is gondoskodott. A projekt által érintett szakaszon mind a 8 buszmegállóhely megújult, ahogy a Szent László patakot keresztező híd is.

A projektről elmondható, hogy a szakemberek a forgalomtechnikai jelzőrendszerek és a tartós burkolatjelek rekonstrukciójáról és a már megkopott KRESZ táblák cseréjéről is gondoskodtak.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel az óvodák, iskolák, munkahelyek és egyéb intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 220 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .