Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút Külföld

Román kormányjelentés a késedelmes útépítésekről

Egy román kormányzati jelentés szerint azért haladnak lassan a romániai útépítések, mert a munkálatokat végző cégek párhuzamosan több helyen is dolgoznak ugyanazokkal a gépekkel, ugyanazokkal az alkalmazottakkal.

A román miniszterelnök ellenőrző testülete 31 útépítési szerződés végrehajtását ellenőrizte az elmúlt időszakban. A vizsgálat következtetéseit a román kormány honlapján tették közzé a hét végén.

A testület azt tapasztalta, hogy több, 2013-as határidővel megkötött szerződés esetében a munkálatoknak csak 8-15 százalékát végezték el. Megállapította, a késést a legtöbb esetben az okozza, hogy az útépítő cégek felszereltsége és alkalmazotti állománya elégtelen a munka elvégzéséhez.

A jelentés szerint az a kapacitás, amellyel az útépítők elnyerik a munkát, csak papíron létezik. A gyakorlatban ugyanis ugyanaz a cég párhuzamosan több utat épít; munkagépeit és alkalmazottait pedig megosztja az építőtelepek között.

Az ellenőrző testület egy listát is közzétett azokkal a cégekről, amelyek egy időben több utat is építenek. A listavezető Romstrade Srl. munkagépei és alkalmazottai augusztus végén 23 útépítésen dolgoztak, de megannyi másik cég rendelkezett tucatnyi szerződéssel.

Forrás: Gazda Árpád – MTI  (kga \ kpl \ pdm)
.

(Ezt a cikket 291 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE