Hírek Szervezetek hírei Vám

Huszonnyolcmillió forint értékű hamisított ruházati terméket foglaltak le Ártándon

Huszonnyolcmillió forint értékű hamisított ruházati terméket szállított egy kamion, amelyet Ártándon tartóztattak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai – közölte a NAV észak-alföldi sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A NAV pénzügyőreinek gyanússá vált egy Törökországból érkező, ruhaneműt szállító kamion szerdára virradóra, ezért a szokásosnál alaposabban vizsgálták át – mondta Kupecz József pénzügyőr őrnagy.

A pénzügyőrök először szúrópróbaszerűen bontottak fel néhány ruhászsákot a kamion rakterében; a kiválasztott zsákok mindegyikében olyan, védjeggyel ellátott termékeket találtak, amelyek anyaga, kidolgozottsága is silány volt, a rajtuk elhelyezett hamis jelzések viszont megtéveszthetik a vevőket – ismertette a részleteket Kupecz József.

A pénzügyőrök ezután tételesen átvizsgálták a teljes szállítmányt, és csaknem ötezer, hamis márkajelzéssel ellátott pólót, pulóvert és nadrágot találtak.

A NAV munkatársai a 28 millió forint értékű hamis ruházati terméket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást. Az idén Ártándon 187 millió forint értékű hamis ruhát foglaltak le a pénzügyőrök – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI  (btár \ bki \ blz)
.

(Ezt a cikket 285 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE