Hírek Környezetbarát Közút

Sikeresen zárult a 8. országos önkéntes szemétgyűjtési akció

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására 2012. április 23-án majd 53 ezer önkéntes szemétgyűjtő vett részt az ország mintegy 1000 kijelölt helyszínen a Föld napja alkalmából meghirdetett szemétgyűjtési akción. A Magyar Közút országos akcióján közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói, tanulói, valamint a közútkezelő saját önkéntesei vettek részt és összesen több mint 10 ezer köbméternyi szeméttől szabadították meg a közutak közvetlen környezetét.

A nagyszámú résztvevő közel egy időben, országszerte, mind a 19 megyében gyűjtötte a Magyar Közút által üzemeltetett, mintegy 30 000 kilométernyi úthálózatán a 77 üzemmérnöksége által kijelölt útszakaszokon az utak mentén elszórt, elhagyott hulladékot.
A legtöbb aktivistát ezúttal Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék adták. A Közút nemcsak az összegyűlt hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyűjtéshez szükséges láthatósági mellényt, védőkesztyűt és a szemeteszsákot is biztosította.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felügyelete alá tartozó 30 ezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy 100 ezer köbméter szemetet – egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiséget – gyűjt össze saját erejéből, ám a szeméthegyek a társaság minden igyekezete ellenére újratermelődnek. Ebben a küzdelemben is szeretne a cég szemléletváltozást elérni és minél több partnerre lelni.

Az eddigi szemétgyűjtési akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ideivel együtt 8 alkalommal összesen mintegy 320 ezer önkéntes több mint 50 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.

A társaság szemétszedési akciója az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát. Az akció újbóli megszervezésével nem titkolt célunk, hogy a mostani és a következő generációk jobban megóvják az utak környezetének és, hogy aki már egyszer aktívan részt vett a szeméthegyek felszámolásában, az biztosan ne essen a szemetelés hibájába a jövőben, hiszen saját szemével látta, saját kezével szedte a maga és mások által elszórt szemetet.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 203 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .