Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Közlekedési fennakadások Nagy-Britanniában

Jelentős közlekedési fennakadásokat okozott Nagy-Britanniában a vasárnapra leesett nagy mennyiségű hó. A fő repülőterek működnek, de nagyok a késések, és számos járatot, köztük egy budapestit töröltek.

Az intenzív éjjeli havazás nyomán vasárnapra 16-20 centiméternyi hó borította be az ország nagy részét, és Londonban is összefüggő a hótakaró.

A hétvégére Nagy-Britanniát is elérte az Európát elborító, keletről érkező hideghullám. Az ország nagy részén mínusz 10-12 fokos hajnali fagyokat mérnek, ami az enyhébb atlanti klímához szokott Nagy-Britanniában sarkvidéki hidegnek számít.

Ugyanakkor az Atlanti-óceánról nedves, melegebb levegő áramlott az országot elborító hideg légtömeg fölé, és ennek hatására szombat estétől vasárnap délelőttig folyamatosan és intenzíven havazott.

A hó és a csúszós utakon keresztbe fordult, felborult kamionok miatt sokan töltötték a vasárnapra virradó éjszakát az autópályákon. A Londonból Birmingham felé vezető M40-esen száz jármű akadt el. A Londont körülölelő – helyenként tízsávos – autópályagyűrűn, a hatalmas torlódásairól egyébként is hírhedt M25-ösön hét órán át állt a forgalom vasárnap hajnalban.

Forrás: MTI (gke \ krg)
.

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .