Egyéb Határinfó Hírek

Teherautókban megbújó határsértőket fedeztek föl a pénzügyőrök Röszkénél

Összesen kilenc, teherautóban megbújó határsértőt fedeztek föl a pénzügyőrök kamionröntgen segítségével az ünnepi hétvégén a röszkei határátkelőhelyen – tájékoztatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Először egy a makedón állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre, tehergépjárművével műanyag csöveket és tartozékokat szállított Szerbiából Németországba. A pénzügyőrök a szállítmány röntgenvizsgálata mellett döntöttek, és a felvételeken három, a rakomány között elrejtőző alakot fedeztek föl – mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.

Vasárnap délután pedig egy az okmányok szerint Szerbiából Svédországba műanyaggal impregnált kartonpapírt szállító szerb férfi akadt fönt az ellenőrzésen. Kamionjában hat embert találtak a röntgenberendezéssel – tudatta az őrnagy.

A pénzügyőrök a kilenc afgán állampolgárt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti eljárás indult. A két sofőr ellen embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – tudatta a szóvivő.

Forrás: MTI  (bkzg \ bpg)
.

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE