Több tehergépjármű is elakadt az intenzív havazás miatt, ezért forgalomkorlátozást rendeltek el Somogyban a 67-es főúton a simonfai tető előtti szakaszon – közölte a megyei rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Hóláncot szerel egy sofőr a sűrű hóesésben elakadt kamionra a 61-es út bagolai emelkedőjénél Nagykanizsa közelében 2015. február 6-án. MTI Fotó: Varga György
Hóláncot szerel egy sofőr a sűrű hóesésben elakadt kamionra a 61-es út bagolai emelkedőjénél Nagykanizsa közelében 2015. február 6-án. MTI Fotó: Varga György

A rendőrség az útburkolat megtisztításáig a tehergépjárműveket nem engedi felhajtani az érintett emelkedőre, a forgalmat Simonfa belterületén Kaposvár irányába visszafordítják. A korlátozás a személygépjármű-forgalmat nem érinti.

A havazás miatt emelkedőkön elakadt kamionok, árokba csúszott és felborult személyautók mentését végzik megyeszerte folyamatosan a somogyi tűzoltók – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtökön kora délután az MTI-vel.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint Somogyaszalótól háromszáz méterre egy terepjáró borult az árokba, míg Juta külterületén több nyerges vontató akadt el az emelkedőn. Marcalinál, Csurgón, Kaposváron, a töröcskei emelkedőn, valamint Bárdudvarnok és Ságvár külterületén is kamionok és teherautók sofőrjei kérték a tűzoltók segítségét.

Barcson egy tetejére borult személyautó mentéséhez riasztották a dél-somogyi város hivatásos tűzoltóit. Ebben a járműben hárman utaztak, senki sem sérült meg – tette hozzá.

A katasztrófavédelem szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a megyében mindenütt havazás nehezíti a közlekedést, ezért arra kérik az autósokat, hogy aki útnak indul, az csak téli gumival felszerelt járművel tegye.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 270 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?