Dennis Bosman szenvedélye a Lego, így nem meglepő, hogy különleges járműveket is elkészít a kis kockákból. Legutóbbi makettjei között szerepel egy 212 centiméter hosszú, 1:13 méretarányú Scania R 500 mélyágyas nehézgép-szállító jármű félpótkocsival, amely nagyjából 15.000 – 20.000 Lego-kockából épült fel.

Scania Lego-2_kicsiDennis Bosman 12 éves volt, amikor elkezdett érdeklődni a tehergépkocsik iránt. 18 évesen már Legóból készítette el a járművek kicsinyített mását, miután felvette a kapcsolatot a gyártókkal és bekért tőlük műszaki rajzokat az alvázakról. Mindezek alapján feltételezhető, hogy Dennis rendelkezik mérnöki szaktudással, de ténylegesen a távközlési iparágban dolgozik pénzügyi területen. A Lego csak a hobbija.

„Nincs mély kapcsolatom egyik gyártóval, annak képviseletével sem, de mégis a modelljeim nagyjából fele Scania. Több dolog következtében alakult ez így: egyrészt a moduláris rendszer, másrészt a Scania különleges hangulata, harmadrészt a V8 miatt.”

Dennis Bosman természetesen jelentős mennyiségű Lego-kockával rendelkezik és folyamatosan bővíti készletét.

Scania Lego-1_kicsiAzonban ahhoz, hogy valakiből sikeres Lego-makett építő legyen, bizonyos szintű technikai tudás elengedhetetlen, vagyis egészen pontosan annak átlátása, hogy a műszaki rajzokat hogyan lehet valóságos elemekké transzformálni. „Ugyanakkor bizonyos mértékű kreativitásra is szükség van a rendelkezésre álló kockák felhasználása terén.” – tette hozzá Bosman. Dennis soha nem változtatja meg az építőelemeket, nem fúrja meg őket vagy nem vág le belőlük. Inkább a másik irányból „csal” egy kicsit, például a járművek tengelytávját a Lego által adott lehetőségekhez igazítja.

Az R 500-as Scania vontató és a hozzá kapcsolt pótkocsi elkészítése nagyjából két évet vett igénybe, amiből a pótkocsi összeállítása volt az időigényesebb feladat.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 529 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?