NAVIGYURCI.HU:

Új év – új tesztek. Szerintem annyira őrült még senki nem volt, hogy egy szimulátor játékban segítéget nyújtó navigációs szoftverről írjon… Persze ez nem csoda, kicsit elvontnak kell lenni hozzá. Akkor most jöjjön a rendhagyó teszt…

Bár az Euro Truck Simulator 2 programban lévő navigáció nagyon egyszerű, de nagyobb odafigyeléssel mindenhová el lehet jutni vele. Ami nekem a legjobban hiányzik szoftverből, az az autópályalejárók normális kijelzése. Hiába látom előre, hogy lejáró jön, ha nem tudom hogy a két sávból az egyik lejáró, akkor nem húzódom belülre, ami este,  pláne  esőben nem jó ómen. Ezt egy egyszerű sávasszisztens segítségével orvosolni lehetne:

ets2_lejaro2Amúgy eszméletlenül pontos. A kereszteződések szinte méterre stimmelnek, este akár a navigáció alapján is be lehetne fordulni, a nyíl mindig ott van ahol lennie kell. Persze mindez nem igaz a telephelyekre, és bányára meg végképp nem. Pedig ott azután végképp elkelt volna a segítség. A kapun befordulva csak találgatni lehet a lerakó irányát. Illetve csak az irány van meg, de maguk az utak sehol:

ets2_banyaA múltkor betévedtem egy kavicsbányába egy fuvarra, ám kifelé akadt némi gond. A navigáción a tájolás a helyén volt, de pont a megfelelő irányban volt egy becsapós kapu, őrbódéval. Csakhogy  hiába dudáltam, nem nyitotta fel senki, a baloldalon látható sárga nyíl pedig egy keritésbe vezetett. Végül érzésre, egy kis szerencsével sikerült kijutni a kavicsbányából, de ez a célállomás nem lett a szívem csücske…

A másik két hiányosság, az a sebességmérő kamerák hiánya:

ets2_kameraIlletve a forgalmi adatokat sem kapjuk meg, ilyen például a torlódás, vagy az útfelbontás is:

ets2_trafficViszont pontosan mutatja a lerakókat, még az első fuvarjaim egyikén, okosan nem néztem meg hogy hová is megyek, de némi figyelemmel, és a navigáció segítségével időben odaértem. Az alábbi képen jól látszik a másik komoly hiányosság, azaz a legtöbbször nem ad új alternatívát (jelen esetben túlmentem a címen), maximum a fordulj vissza utasítást mutatja (ja, csak mutatja – mert hangja az nincs).

ets2_rosszfeleÉs bár az ETS 2 szoftvert lehet mindenféle kiegészítőkkel felruházni, ám normális navigációt még nem találtam, bár TomTom készülékkel már találkoztam. Az első benyomásom az volt, hogy jobban szeretem a szoftver saját navi ablakát, ez a megoldás nekem kicsi, illetve a tervezett út sem elég kontrasztos:

Meg kell még említeni azt, hogy a drágább vontatókba már beépítve is találhatunk navigációt:

ets2_beepÖsszegzés: egyszerű mint a faék, de kellő figyelemmel jól használható. Azonban a sávasszisztens, a sebességmérő kamerák előjelzése, és a forgalmi információk nagyon hiányoznak (a hangos navigáció hiányát már meg sem említem), ám eddig még nem találtam használható megoldást… Van viszont többféle nagyítási szint, ami viszont néhány esetben igen jól jöhet.

További Euro Truck Simulator 2 képernyőmentéseket itt találtok:
http://www.pinterest.com/navigyurci/euro-truck-simulator-2/

Forrás: NaviGyurci.hu
.

(Ezt a cikket 2228 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?